zondag 8 november 2009

Demodag met Mike van Cleven in Antwerps Fotomuseum

MIKEVANCLEVEN.COM | Julia Diehl 2010 Collection shoot from Mike Van Cleven on Vimeo.

Wie kennismaakt met het werk van de commerciële fotograaf Mike Van Cleven (1976) raakt al gauw onder de indruk van zijn gevoel voor suggestie. Zijn handelsmerk: visuele snoepjes die op subtiele wijze om je aandacht vragen. Herkenbaar en toch verrassend.

Mike Van Cleven is geboren en getogen in België en komt op 8-jarige leeftijd door een familielid in aanraking met fotografie. Op 15 jarige leeftijd brengt hij zijn vrije dagen in de doka van een professionele fotograaf door. Daar leert hij de geheimen van de donkere kamer.

Als jonge twintiger was hij vooral aan de slag als marketeer. Zijn persoonlijke productie stond in die tijd op een laag pitje maar hij bleef wel in de weer met fotografie. Hij stuurde als marketeer imagocampagnes aan en werkte samen met beroemde fotografen. Op z’n 28ste koos hij voluit voor een creatieve carrière. Na een aanloop van twintig jaar nam Van Cleven een vliegende start en ontwikkelde zich snel als mode- en lifestylefotograaf.
Op 26 november organiseert Calumet, in samenwerking met Hasselblad, Profoto, Canon LFP en Apple, een demodag in het Antwerpse Fotomuseum. Mike Van Cleven demonstreert daar zijn workflow en hoe hij dankzij de juist genoemde merken dit kan toepassen in zijn commerciële fotografieprojecten. Volg Mike hoe hij op een efficiënte manier van opname tot print te komt.

Toegangsprijs is €25,-- inclusief een hapje en een drankje.

Klik hier om je in te schrijven voor deze inspirerende dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten