woensdag 15 september 2010

De nieuwe Nikon D7000: klaar om je wensen te vervullen

Na het nieuws van Canon van gisteren is het vandaag de beurt aan Nikon. Nikon heeft vandaag de D7000 geïntroduceerd. Deze nieuwe DSLR is voorzien van een 16.2 Megapixel DX sensor en de nieuwste EXPEED 2 processor voor perfecte opnamen onder slechte lichtomstandigheden. De Nikon D7000 heeft Full HD Video en een nieuw AF-systeem met 39 velden. Dit zit allemaal verpakt in een metalen (magnesiumlegering) body die niet bang is voor een beetje vocht en ruimte voor twee 2 SD geheugenkaarten heeft. Kortom een camera voor enthousiaste fotografen met professionele wensen.

SB-700
Nikon Europe kondigde vandaag ook vol trots een nieuwe flitser aan, de SB-700.
Zurab Kiknadze, productmanager voor objectieven, accessoires en software bij Nikon Europe B.V.: "De SB-700 stelt de gebruikers in staat hun creatieve potentieel verder te vergroten dan mogelijk is met de standaard ingebouwde flitser van de camera. De flitser kan naadloos worden geïntegreerd met de DSLR-camera's van Nikon, waardoor gebruik kan worden gemaakt van i-TTL, voor optimale resultaten met minimale inspanning."De flitser heeft een intuïtieve interface en een gemakkelijk te begrijpen besturing, met daarnaast tal van geavanceerde functies die zijn overgenomen van de professionele SB-900 flitser. De SB-700 is uitgerust met het i-TTL-lichtmetingssysteem (through-the-lens), dat nauwkeurige lichtmeting mogelijk maakt, en een uit meerdere stappen bestaande autozoom, die automatisch de gebruikte brandpuntafstand detecteert en de flitssterkte aanpast voor beeldhoeken van 24 tot 120 mm. Gebruikers kunnen kiezen uit drie verlichtingspatronen, die snel kunnen worden geselecteerd om in te kunnen spelen op verschillende opnamescenario's.Nieuwe objectieven
Daarnaast zijn er vanaf vandaag twee nieuwe objectieven. Een volledig nieuw NIKKOR-objectief met snel diafragma aan, de AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G. Dit is de derde primaire NIKKOR-objectief van f/1.4 dat in de afgelopen zes maanden is ontwikkeld.
Daarnaast is er ook nog een nieuwe AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II geintroduceert dit nieuwe objectief is voorzien van Nano Crystal-coating, de nieuwe generatie vibratiereductietechnologie (VR II) en een nieuwe A/M-scherpstelmodus, wat dit objectief bij uitstek geschikt maakt voor fotografen die geen concessies willen doen aan de kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten