dinsdag 15 september 2009

Calumet Hasselblad Event op 29 september


Calumet organiseert in samenwerking met Hasselblad op 29 september een Hasselblad Event. Op deze dag kun je een seminar en demonstratie van Cyriel Cremers bijwonen of een Hasselblad Focus training doen. Of nog beter, je doet gewoon beide.

Cyriel Cremers
Cyriel Cremers is een modefotograaf met alweer zo’n 25 jaar ervaring. Cremers werkte in vele landen en voor vrijwel alle bekende bladen. Zijn specialiteit is mode en dat doet hij dan ook het meest, maar dit betekent niet dat hij geen ander werk maakt. Door zijn lange, maar ook brede, ervaring in de studio en op locatie heeft hij alles al een keer aan de hand gehad. Wanneer je bijvoorbeeld buiten je vertrouwde studio werkt, loop je nog wel eens tegen een probleempje op. Met veel improvisatietalent en vooral goede voorbereiding kom je vaak tot goede oplossingen en daardoor tot professioneel werk. Cremers heeft door de jaren heen vele oplossingen voor diverse problemen gevonden en licht die graag toe. Daarnaast laat hij niet alleen zijn door de jaren heen gemaakte werk zien, maar hij vertelt er ook over. Cremers gaat in op de beelden, de opdrachtgevers, de verrassingen tijdens een shoot, en opde technische eisen die gesteld kunnen worden.
Maar dat is niet alles. Cyriel Cremers gaat ook in de studio met een Hasselblad aan het werk, compleet met een model en visagist. In de studio toont hij zijn werkwijze en vertelt hij over de do’s en ook over de don’ts in een modeshoot. Daarna laten wij je zien hoe je die beelden in Hasselblad Phocus kunt verwerken en wat de laatste nieuwe mogelijkheden in deze software zijn.


Hasselblad Phocus training
Op het Hasselblad Event geeft David Grover van Hasselblad in onze cursusruimte een Hasselblad Phocus training. David Grover werkt bij Hasselblad en is een expert die alles van de hele Hasselblad camerarange weet maar ook van de j daarmee verbonden Phocus software.
Grover laat even kort de Hasselblad H3DII camera zien en toont je nog wat “verborgen” mogelijkheden. Maar het belangrijkste deel van de training wordt besteed aan de werking en de talloze mogelijkheden van de Phocus software.
David Grover begint gewoon bij het begin en loopt het hele programma door. Hij demonstreert hoe Phocus en Adobe Lightroom perfect kunnen samenwerken en elkaar ook aanvullen. Sommige features worden even aangetipt maar de belangrijke zaken krijgen volop de aandacht. Soms moet het wel ietsje korter want Phocus is zo uitgebreid dat als je alles wil laten zien zodat zelfs een hele dag niet voldoende zou zijn. Maar breng eventueel je vragenlijstje mee.
Kortom, in een halve dag kun je zien hoe je op een simpele en overzichtelijke werkwijze met deze grote bestandsformaten om kunt gaan. Daarnaast heeft hij een groot aantal tips-and-tricks om zo snel mogelijk de maximale kwaliteit uit een Hasselblad camera te krijgen.
De Hasselblad Phocus training is oorspronkelijk bedoeld voor Hasselblad gebruikers maar is ook toegankelijk voor degenen die dat willen worden.
Ben je een (freelance)assistent? Dan wil je dit zeker niet missen want als een echte pro kun je alle tips-and-tricks gebruiken!


Tijden:
Seminar en demonstratie Cyriel Cremers
1e sessie 10.00 uur
2e sessie 14.00 uur

Hasselblad Phocus training
1e sessie 10.00 uur
2e sessie 14.00 uur

Tip: Doe ‘s morgens de seminar en demonstratie van Cyriel en volg ‘s middags de Phocus training. Of visa versa natuurlijk want eigenlijk wil je beide niet missen!

Kom dus ook op 29 September naar de Keienbergweg in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten