woensdag 21 oktober 2009

Calumet op ImageFlow


In samenwerking met Xerox, Nikon, Apple, Epson, Eizo, Tecco Papers en Calumet verzorgt Electronics for Imaging (EFI) het eerste ImageFlow evenement in Europa. Van 20 tot 23 oktober 2009 kunnen fotografen en printmediabedrijven zich hier laten informeren over het complete proces van digitaal fotograferen tot digitaal printen. Het programma is zo ingedeeld dat de bezoekers stap voor stap zien hoe zij foto's het beste tot hun recht laten komen. Van het fotograferen naar het verwerken van de beelden in Apple Aperture. Om daarna het resultaat uit een Xerox digitale kleurenpers te zien komen.

Door digitalisering is er een keur aan mogelijkheden bijgekomen voor fotografen en printmediabedrijven. Tien jaar geleden was fotografie voorbehouden aan de fotograaf en het afdrukken aan de drukker. Beide beroepsgroepen hebben te maken met veranderende spelregels en markteisen.

Voor fotografie- en printmediabedrijven is er nog heel veel mogelijk. Beide werelden groeien snel naar elkaar toe. Bovendien is het afdrukken volgens ISO-normen een manier om het hele proces van voor tot achter voorspelbaar te maken. De nadruk van deze dagen ligt dan ook op de thema's workflow en voorspelbaarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten