dinsdag 20 oktober 2009

Canon introduceert de EOS-1D MARK IV
Canon heeft vandaag de introductie van de nieuwe EOS-1D MARK IV aangekondigd. De EOS-1D MARK IV is een snelle, professionele Digital SLR (DSLR) camera die volgens Canon is ontworpen om fotografen de mogelijkheid te bieden onder meest uitdagende omstandigheden hun beelden vast te leggen. De Canon EOS-1D MARK IV staat garant voor snelheid, vermogen en hoge resolutie beelden. Daarmee is de EOS-1D MARK IV de perfecte camera voor fotografen die betrouwbaarheid eisen voor gebruik in dynamische en extreme situaties. De situaties die zich voordoen bij actiefotografie, sportevenementen, nieuwsontwikkelingen en natuurfotografie.
De EOS-1D MARK IV is ontwikkeld op basis van feedback van professionele fotografen en is uitgevoerd met een nieuwe Canon 16,1 MP APS-H CMOS sensor en een geheel nieuw 45-punts AF-systeem met 39 f/2.8 gevoelige 'cross-type' punten. Voor een ruime keuze uit nauwkeurige scherpstelvlakken over het gehele beeld. De Dual “DIGIC 4” processoren leveren het vermogen om continu hoge resolutie opnamen te maken met een snelheid van maximaal 10 beelden per seconden (bps) en zorgen daarnaast voor het grootste ISO bereik ooit in een Canon camera.

“Tijdens de gehele ontwikkelperiode van de EOS-1D MARK IV hebben wij rekening gehouden met de feedback van onze fotografen en een camera ontwikkeld die voldoet aan hun specifieke eisen", zegt dhr. Shinbori, Senior General Manager van het Camera Development Center, Canon Inc. “Met een geheel nieuwe, hoge kwaliteit CMOS sensor en Dual “DIGIC 4” processoren, stelt de Canon EOS-1D MARK IV professionele fotografen in staat de eerste te zijn die hoge kwaliteit beeldmateriaal aflevert bij fotobureaus. En dat in een markt die een steeds sterkere concurrentie kent.”

Belangrijkste kenmerken:
* Nieuwe 16,1 Megapixel APS-H CMOS sensor
* Continu fotograferen met 10 beelden per seconde
* Serieopnamen tot max. 121 grote JPEGs
* Nieuw 45-punts wide area AF met 39 'cross-type' sensoren met f/2.8 gevoeligheid
* Hoge snelheid Dual “DIGIC 4” processoren voor superieure beeldkwaliteit
* 12.800 high ISO, uitbreidbaar tot 102.400
* Full HD videoregistratie met 30, 25 en 24 beelden per seconde
* 3,0” Clear View II LCD met Live View mode
* Duurzame stof- en vochtbestendige body met 76 rubberen afdichtingen
* Compatibel met alle Canon EF objectieven en Speedlite EX flitsers

Ook nieuw verkrijgbaar is de nieuwe EOS-1D MARK IV Draadloze Transmitter WFT-E2 II (ook compatibel met bestaande Draadloze File Transmitter WFT-E2)

Meer informatie of bestellen


Vincent Laforet heeft al met de EOS 1D IV mogen werken en maakte een video in Laforet Style klik hier voor zijn blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten