maandag 8 februari 2010

18MP, 1080p HD Movies, ISO 6400: Canon zet de nieuwe standaard neer met de EOS 550D* 18 Megapixel APS-C CMOS sensor
* DIGIC 4 processor met ISO 100-6400 (Uitbreidbaar tot 12800)
* Continue schieten met 3.7fps
* Full HD movie recording met handbediening en verschillende beeldsnelheden
* 7.7cm (3.0”) 3:2 Clear View LCD met 1,040k beeldpunten
* iFCL meetsysteem met 63-zone Dual-layer Sensor
* Quick Control display om de opnameinstellingen te wijzigen
* Exposure compensation +/-5 stops.
* Instelbare maximum waarde voor Auto ISO
* Externe Microfoon aansluiting
* Movie crop functie18 Megapixel CMOS sensor
De 18 Megapixel CMOS sensor in de EOS 550D is ideaal voor iedereen die grote, posterformaat prints of haarscherpe beelduitsnedes wil maken zonder details te verliezen. Deze sensor is perfect in situaties met weinig omgevingslicht en produceert beelden met onvoorstelbaar weinig ruis.

DIGIC 4
De Canon DIGIC 4 processor maakt samen met de CMOS sensor een 14-bits beeldverwerking mogelijk en resulteert in vloeiende gradaties en natuurlijke kleuren. DIGIC 4 zorgt naast onmiddellijk starten en directe weergave na het fotograferen tevens voor geavanceerde ruisreductie bij gebruik van hogere ISO waarden.

High ISO bij weinig licht
Zodra de lichtintensiteit minder wordt, biedt de EOS 550D een ISO bereik tot 6400 – uitbreidbaar tot 12800 voor omgevingen waar het gebruik van een flitser ongewenst is.

Full HD videobeelden
De EOS 550D combineert hoogwaardige fotografie met de mogelijkheid om Full HD (1080p) videobeelden vast te leggen. Om je creativiteit verder te ontwikkelen, biedt de EOS 550D volledig handmatige bediening en instelbare beeldsnelheden. Wanneer de actie met een razend tempo plaatsvindt, kun je ook hi-speed 50/60 bps videobeelden met 720P vastleggen. Een HDMI aansluiting maakt het mogelijk de HD videobeelden en opnamen te bekijken op elke HDTV. Bij afspelen op Consumer Electronics Control (CEC) compatibele TV's kan ook gebruik worden gemaakt van de afstandsbediening van de TV.

7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD

Gedetailleerde controle van foto's en videobeelden is mogelijk op het 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD scherm met 1.040.000 dots. Schakel over naar Live View mode en gebruik de real-time beeldweergave om onder ongebruikelijke hoeken te fotograferen of videobeelden vast te leggen.

iFCL meetsysteem

Een nieuwe 63-zone dual layer meetsensor analyseert informatie over de scherpstelling, kleur en lichtintensiteit en zorgt voor nauwkeurige en consistente meting.

Quick Control screen
Via een speciale knop biedt dit scherm toegang tot veel gebruikte functies, zodat je altijd met de juiste instelling de perfecte opname maakt.

Aansluiting voor externe microfoon

Gebruik via de 3,5mm stereo-aansluiting een extra microfoon om het geluid met een nog hogere kwaliteit vast te leggen.

Movie Crop
Maak VGA videobeelden met een effectieve vergrotingsfactor van 7x. De Movie Crop functie gebruikt alleen het middelste deel van de sensor en maakt het mogelijk van grote afstand videobeelden te maken zonder van objectief te wisselen.

De EOS 550D is compatibel met het gehele assortiment Canon EF en EF-S objectieven en EX-serie Speedlites.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten