donderdag 19 augustus 2010

4 Nieuwe Nikon objectieven

Naast de nieuwe D3100 lanceert Nikon vandaag maar liefst 4 nieuwe objectieven.
3 Van de nieuwelingen zijn FX-objectieven en 1 is nieuw DX-formaat objectief.AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

De AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G is erop gemaakt om het ultieme optische objectief voor professionele portretfotografie te zijn. Met het grote f/1,4 diafragma kunnen onderwerp en achtergrond perfect van elkaar worden gescheiden, terwijl dit diafragma door zijn afgeronde negen lamellen verbluffende bokeh oplevert, met gelijkmatige onscherpe gebieden.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR

De AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR is uitgerust met Nikon’s tweedegeneratiesysteem voor vibratiereductie (VR II) dat een correctie levert die gelijk is aan een sluitertijd van circa vier stops sneller en dat goed combineert met het vaste diafragma van f/4 bij omstandigheden met weinig licht. Het systeem heeft twee standen: de stand Normaal voor algemene fotografie uit de hand en Actief om de mechanische trillingsfrequenties te corrigeren die door vliegtuigen en bewegende voertuigen worden veroorzaakt.


AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR
De AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR is het ultieme 'rondloopobjectief' vanwege de enorme 10,7 zoomverhouding. Met een imposante brandpuntsafstand van 28-300 mm wordt dit zeker een populaire allrounder voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme dekking van een enkelvoudige lens, wat handig is als je niet veel gewicht bij je wilt hebben of vanuit een vaste positie werkt. Door het flexibele diafragmabereik zijn de omvang en het gewicht van het objectief minimaal terwijl de scherptediepte voor telefotografie nog steeds aantrekkelijk is.
AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR
De AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR is een betaalbaar en compact objectief en is een welkome aanvulling in elke cameratas. Het objectief wordt geleverd met een HB-57-zonnekap en een etui om het veilig te kunnen bewaren en vervoeren. Het objectief komt ook beschikbaar in zoomkits van Nikon’s populairste digitale camera’s.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten