dinsdag 31 augustus 2010

Imagination 2010 haalt topfotografen in huis


Op zondag 3 en maandag 4 oktober 2010 vindt in het Maastrichtse Bonnefantenmuseum Imagination 2010 plaats, een nieuw internationaal evenement voor vakfotografen, beeldmakers en professionele creatives. Imagination 2010 bied een uniek en hoogstaand programma dat in het teken van kennisuitwisseling staat. Tijdens dit evenement zal een tal van topfotografen spreekbeurten en inspirerende workshops verzorgen.

Zondag: Yervant en Grecco

De Australische topfotograaf Yervant tilt huwelijksreportages naar grotere hoogten. Met zijn onconventionele avant-garde benadering van de traditionele huwelijksfoto hebben zijn reportages een verrassend frisse signatuur. Michael Grecco is weer van een heel andere slag. De Amerikaan maakte de succesvolle switch van pers- naar celebrity fotograaf en heeft sindsdien een tal van prestigieuze magazinecovers op zijn naam staan. Met Naked Ambition produceerde, de als verfijnd en kunstzinnig te boek staande, Grecco een koffietafelboek van statuur. Het boek is een verzameling van meer dan 200 portretten van sleutelfiguren uit de Amerikaanse seksindustrie. Yervant en Grecco gaan ‘live on stage’ met een model aan de slag.

Maandag: Hagemeyer en Hermès

Hagemeyer studeerde eerst grafisch design en vrije schilderkunst, waarna de sympathieke en eigenzinnige fotograaf zich op (mode)fotografie toelegde. Tom Hagemeyer gaat met zijn visagiste live aan de slag op het Imagination 2010-podium. Hij toont zo de integrale samenwerking tussen visagiste, fotograaf en model. In Toms benadering gaat de visagiste niet na de opnamen naar huis, maar assisteert ze hem bij de afwerking van een ‘shoot’ achter het beeldscherm in Adobe Photoshop. Carli Hermès, gewezen jurylid van het tv-programma Holland’s Next Topmodel, tekent voor de Nederlandse inbreng. De veelzijdige Hermès verzorgde als foto- en videograaf al tal van internationale reclamecampagnes, modereportages, commercials en videoclips. Carli zal na diens introductie met model zijn ‘eigenwijze’ aanpak demonstreren

Kortom, twee dagen die volledig in het teken van de hedendaagse vakfotografie staan. Met een sprekersprogramma om de creatieve vingers bij af te likken.

Meer informatie: www.imaginationconference.eu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten