dinsdag 17 augustus 2010

Nikon ViewNX 2 – De nieuwe toolbox voor beeldbewerking


Nikon heeft vanmorgen ViewNX 2 geintroduceerd, een uitgebreide nieuwe versie van zijn populaire meegeleverde softwarepakket, waarmee gebruikers beelden en D-films gemakkelijk kunnen importeren, bekijken, bewerken en met anderen delen.

ViewNX 2 is gebaseerd op de succesvolle ViewNX-software en is een functierijke, gebruiksvriendelijke suite die bij digitale camera’s van Nikon wordt geleverd en tevens beschikbaar is als download. De software bevat nu allerlei hulpmiddelen die speciaal zijn bedoeld voor het bewerken van bestanden met D-films die met hedendaagse digitale spiegelreflexcamera’s en compactcamera’s zijn vastgelegd.

Naast basisfuncties voor het importeren en bekijken van gegevens, bevat ViewNX 2 diverse vaak gebruikte menu’s en hulpmiddelen voor het aanpassen van beelden, zoals voor het wijzigen van het formaat, regelen van de helderheid, uitsnijden en rechtzetten, evenals geavanceerde functies voor RAW-verwerking.

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software bij Nikon Europe: “Voor velen is ViewNX is de basissoftware voor het importeren en ordenen van beelden. View NX 2 zorgt ervoor dat alles gemakkelijker en soepeler verloopt en heeft ook voor makers van D-films een groot aantal extra pluspunten.”.

Films stijlvol presenteren
ViewNX 2 bevat verscheidene eenvoudige en intuïtieve bewerkingshulpmiddelen waarmee gebruikers prachtige films tot stand kunnen brengen. Met de software kunt u clips bijsnijden en vervolgens samenvoegen, diverse aantrekkelijke overgangseffecten toepassen en door toevoeging van stilstaande beelden en soundtracks stijlvolle, levendige films te maken die u met familie en vrienden kunt delen.

Verfijnde, intuïtieve gebruikersinterface
De gebruikersinterface is opnieuw ontworpen met het oog op maximale doelmatigheid. Dankzij de vlotte grafische weergaven en een intuïtieve indeling is het nog gemakkelijker om de diverse creatieve hulpmiddelen te vinden en te gebruiken. Er zijn verschillende weergaveopties toegevoegd die perfect geschikt zijn voor de taak die u wilt uitvoeren. Naast de opties voor bekijken en bewerken, kunnen gebruikers met de geotag-functie beelden bekijken op een kaart met de plaatsen waar de beelden zijn opgenomen. En om het bekijken en bewerken minder vermoeiend te maken voor de ogen, kan de achtergrondkleur worden aangepast aan de helderheid van de beelden.

Neem het heft in handen
ViewNX 2 heeft veel beeldbewerkingsfuncties, zoals Uitsnijden, Rechtzetten, Automatische rode-ogenreductie en Automatische correctie van laterale chromatische aberratie. Daarnaast bevat de software essentiële functies, zoals bestandsindelingsconversie, en een variëteit aan opties voor beeldscores en -labels, zodat u gemakkelijker door ontelbare beelden kunt navigeren en deze kunt selecteren. Met de geïntegreerde RAW-beeldverwerking heeft u nu nog meer controle over het uiteindelijke resultaat. Ook hiervoor beschikt u over talrijke nuttige bewerkingsfuncties, zoals witbalans, belichtingscorrectie, contrast, helderheid, scherpte en nog veel meer. De software biedt ook meer afdrukopties, zoals de nieuwe opties voor het kiezen van de achtergrondkleur en het opnemen van metagegevens.

Eenvoudig delen
ViewNX 2 is nauw geïntegreerd met my Picturetown, de populaire webservice van Nikon voor het opslaan en delen van digitale beelden. U kunt beelden gemakkelijk uploaden naar de service door ze er eenvoudig naartoe te slepen en gebruikers kunnen my Picturetown-beelden online bekijken of ze direct in ViewNX 2 weergeven.

Met de vele nieuwe functies die zijn gebaseerd op de feedback van gebruikers op Nikon’s wereldwijde website, is ViewNX 2 een nog betere versie geworden van Nikon’s reeds indrukwekkende gratis softwarepakket en kunnen creatieve fotografen, van amateur tot professional, het beste uit hun fotografische werk halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten